Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimarts, 31 de maig del 2011

33è Cinema sense condicions de la temporada:
Clàssics dels 70', Cartellera i El jazz al cinema


Un nou torbellí d'idees a partir del món de l cinema, a l'emissora de Ràdio Desvern, amb films clàssics i de cartellera: Assassí implacable, Aguirre (la còlera de Deu), Una dona sota la influència, Midnight in Paris, The rainmaker (Legítima defensa), No tengas miedo, L'extrany cas d'Angèlica, El castor... I a la segona part, el tema de la setmana: El jazz al cinema, presentat per la nostra estimada Rosa Mª Alcalá.

Fins la setmana vinent... Bon profit de cinema!

dijous, 26 de maig del 2011

Estrenes 2011: Maig (i IV)

El mes de maig ja se'ns acaba, en breu arriba juny, però encara tenim un grapat d'estrenes per a avui, que són les següents:




dimarts, 24 de maig del 2011

32è Cinema sense condicions:


La tertúlia de cinema de Ràdio Desvern continúa el seu devenir amb la multiplicitat de referències artístiques i culturals... Woody allen podria fer una pel·lícula sobre nosaltres!

De moment, nosaltres havíem quedat que parlaríem, a la segona part del programa, sobre la seva última proposta fílmica, Midnight in Paris...


... I s'ha acabat parlant del festival de Cannes! Last Von Trier i companyia, ja sabeu...


A la primera, el reguitzell habitual de films clàssics i de cartellera: L'última pel·lícula, La conversa, La llei del més fort, Berlin Alexanderplatz, Senders de glòria, Rompecabezas, El resplandor, El matrimoni de Maria Braun...

Bon profit de cinema!

La llista del Xesco (32è. programa)

Tres han estat els clàssics dels anys 70 que hem revisat en aquest apartat del CsC. I quins tres films!.


-"L'última pel·lícula" (1971) de Peter Bogdanovich: amb uns jovenets i aclaparadors Jeff Bridges, Timothy Bottoms i una novell Cybill Shepherd. Una pel·lícula, potser la millor del realitzador, ambientada en els anys 50 i en un poble texà. Una anodina població endogàmica que comparteixen amors, situacions anodines i moments de solitud. Un guió planer, amb un montatge elemental i una pel·lícula en blanc i negre interessant amb una gran càrrega sexual i eròtica, plena de petites sorpreses i una atmosfera que et va envoltant fins enganxar-te.

-"La conversa" (1974) de Francis Ford Coppola: amb un circumspecte Gene Hackman, tècnic de só i d'escoltes en la seva tasca laboral, s'adona que si entrega aquella "conversa" al seu client la parella implicada morirà. Desprès es demostrarà que es enganyat per les aparences. Un film minimalista i brutalista en concepte, amb una càmara mandrosa i una producció de só admirable. Atenció a l'inquietant paper que fa un joveníssim Harrison Ford. Una raresa del director que s'ha de recuperar.

-"La llei del més fort" (1975) de Rainer Werner Fassbinder: una baixada a la realitat homosexual dels anys 70. Un noi de classe baixa que ha tingut la sort de guanyar 500.000 marcs en la loteria coneixerà un home en uns urinaris públics i que l'introduirà en la societat "rosa" alemanya. Iniciarà una malaltissa i interessada relació per part d'un arribista i exquisit noi que no li correspondrà, expoliant-lo econòmicament fins portar-lo al suicidi. Una història social portada als límits realistes de Fassbinder, deixant de banda cabarets i treballs costumistes anteriors.

divendres, 20 de maig del 2011

Estrenes 2011: Maig (III)

Ja ha arribat un altre divendres, i per descomptat, aquí teniu les 5 estrenes de les quals podeu gaudir:




dimecres, 18 de maig del 2011

La llista del Xesco (31è programa)


-"L'ocell de les plomes de cristall" (1970) de Dario Argento. Un dels mestres del terror i el suspense italià ens presenta una obra d'orfebreria amb la fotografia de Vittorio Storaro i l'enigmàtica música d'Ennio Morricone. Tony Musante es l'actor que encarna a un escriptor nordamericà que per atzar es veu involucrat en un assassinat i en la caça i captura d'un assassí en sèrie. Minimalista, setentera i intrigant. Recupereu-la.

-"Shaft" (1971) de Gordon Jordan: amb Richard Roundtree. En plena febre del "blaxplotaition" apareix la primera d'aquesta trilogia interpretada per aquest detectiu de color irònic i masclista que es mou pel Harlem en un seguit d'escenes d'acció. Intriga, segrest i molts cops són e
ls encarregats de donar acció al film. Una curiositat pensada pel públic negre dels 70.

-"Vull el cap d'Alfredo García" (1974) de Sam Peckimpah: amb uns extraordinaris Warren Oates i Ysela Vega. Una de les grans pel·lícules del senyor Peckimpah en aquest cas tocant el pal de la "road movie" en la línia fronterera "tex mex" dels Estats Units. Un terratinent demana el cap literalment del personatge de l'enunciat que ha deixat en estat a la seva filla. Un sicari "gringo", acompanyat d'una bella mexicana, inicia aquest camí cap a l'infern de les aldees miserioses mexicanes, dels motels bruts de carretera, amb cotxes destrossats i enfrontaments a trets amb tot aquell
que es creués pel seu camí. Dura, macabra i sense condicions... però senzillament brutal.

dimarts, 17 de maig del 2011

31è Cinema sense condicions de la temporada: Clàssics del 70', Estrenes,
Cartellera, i Joseph L. Mankiewickz!


Amb Rosa Mª de tornada de New York, avui hem comptat amb l'equip al complet! I amb aquest equip, hem tornat a complir amb la nostra dèria de portar-vos el cinema, a través del dial de Ràdio Desvern, al màxim de les seves possibilitats expressives i comunicatives... Vinga!

L'ocell de les plomes de cristall, de Dario Argento; Shaft, la primera de les tres de la sèrie, black explotation germinal; i Vull el cap d'Alfred Garcia, del mestre Peckinpah; són les tres pel·lícules de la llista del Xesco de la setmana.

Le père de mes enfants, comentada per Carme; Midnight in Paris, vista per Joan i Francesc; comentaris sobre una de les obres magnes de Woody Allen: Manhattan, i Rosa Mª, que havia revisitat Annie Hall; i la recomanació de David: la sèrie Joc de trons; han ocupat la resta de la primera part del programa d'avui.

I a la segona part, un dels directors de referència del cinema de Hollywood deJoseph L. Mankiewickz, presentat per Carme Nebot... No us ho perdeu!

Bon profit de cinema!

dilluns, 16 de maig del 2011

La llista del Xesco (30è programa)

Com passen els dies i jo sense posar la llista de clàssics de la setmana passada... Fem memòria:

-"Gossos de palla" (1971) de Sam Peckinpah: amb Dustin Hoffman, en un paper de matemàtic que gràcies a una beca marxa a un poble del nord d'Anglaterra d'on és la seva dona, per poder desenvolupar les seves teories. Aquest microcosmos i la violència intrínseca humana tan ben representada per aquest director, esclaten en un final emocionant i d'allò més salvatge. Tot un clàssic a recuperar.

-"Les amargues llàgrimas de Petra von Kant" (1972) de Rai
ner Werner Fassbinder. Sempre es un plaer retrobar-se amb aquest cineasta alemany i
en aquest cas en un exercici minimalista en l'espai i en la interpretació d'una anodina dissenyador
a de modes que s'enamora d'una joveneta Hanna Schygulla davant de la callada mirada de la seva serventa que beu els vents per ella i d'una filla no estimada. Elegància en la càmara, cruesa en els diàlegs i actuacions de tocs Beckett creen aquest mosaic aparentment senzill però de gran complexitat.

-"Chinatown" (1974) de Roman Polanski: amb Jack Nicholson i Faye Dunaway. Considerada una de les millors obres del director nordamericà i un gran clàssic dels 70. Història de detectius i enganyifes sobre un segr
est que es resolt amb la categoria d'una bona direcció. Destaquen els cameos del propi Polanski i de John Houston en un desagradble paper de pare incestuòs. A recuperar.


divendres, 13 de maig del 2011

Estrenes 2011: Maig (II)

Divendres 13, i ens arriben a la cartellera ni més ni menys que 9 estrenes:





dimarts, 10 de maig del 2011

30è Cinema sense condicions de la temporada: La llista del Xesco,
Cineclub Utopia
i la direcció de fotografia cinematogràfica!


Una nova tempesta d'idees a partir del món del cinema, a l'emissora de Ràdio Desvern, amb films clàssics i de cartellera: Gossos de palla, Les amargues làgrimes de Petra von Kant, Chinatown, El escriptor, The company men, Destino oculto, Fast and furious 5, No tengas miedo, Die Fremde, Happythankyoumoreplease... I a la segona part, el tema de la setmana: La direcció de fotografia cinematogràfica, amb el nom de "Fotografia: color, llum i ombres al cinema".

Fins la setmana vinent... Bon profit de cinema!

divendres, 6 de maig del 2011

Estrenes 2011: Maig (I)

Primera setmana de maig, i 7 pel·lícules d'estrena. Feu una clicada als cartells d'aquí sota, si us plau: