Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dilluns, 16 de maig del 2011

La llista del Xesco (30è programa)

Com passen els dies i jo sense posar la llista de clàssics de la setmana passada... Fem memòria:

-"Gossos de palla" (1971) de Sam Peckinpah: amb Dustin Hoffman, en un paper de matemàtic que gràcies a una beca marxa a un poble del nord d'Anglaterra d'on és la seva dona, per poder desenvolupar les seves teories. Aquest microcosmos i la violència intrínseca humana tan ben representada per aquest director, esclaten en un final emocionant i d'allò més salvatge. Tot un clàssic a recuperar.

-"Les amargues llàgrimas de Petra von Kant" (1972) de Rai
ner Werner Fassbinder. Sempre es un plaer retrobar-se amb aquest cineasta alemany i
en aquest cas en un exercici minimalista en l'espai i en la interpretació d'una anodina dissenyador
a de modes que s'enamora d'una joveneta Hanna Schygulla davant de la callada mirada de la seva serventa que beu els vents per ella i d'una filla no estimada. Elegància en la càmara, cruesa en els diàlegs i actuacions de tocs Beckett creen aquest mosaic aparentment senzill però de gran complexitat.

-"Chinatown" (1974) de Roman Polanski: amb Jack Nicholson i Faye Dunaway. Considerada una de les millors obres del director nordamericà i un gran clàssic dels 70. Història de detectius i enganyifes sobre un segr
est que es resolt amb la categoria d'una bona direcció. Destaquen els cameos del propi Polanski i de John Houston en un desagradble paper de pare incestuòs. A recuperar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada