Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimarts, 7 de juny del 2011

La llista del Xesco (34è. programa)

Molta la mala baba gasten aquests directors a l'hora de plantejar aquests films creant autèntics moments dramàtics de la història del cinema. Aquests són els nostres tres convidats:


-"Defensa" (1972) de John Boorman, una crua pel·lícula interpretada per Jon Voight i Burt Reynolds. Una història de quatre homes que volen gaudir d'un cap de setmana fent una devallada en riu. El que havia de ser 48 hores de gaudi es convertirà en un malson per poder salvar la vida ja que els endogàmics residents decideixen "divertir-se" amb els nois de la ciutat. Una molt potent cinta que no deixarà indiferent a ningú.

-"Malas calles" (1973) de Martin Scorsese, amb uns jovenets Harvey Keitel i Robert de Niro. Anodina pel·lícula d'un grupet de mafiosos menors del Little Italy de Nova York que intenten sobreviure en els seus carrers amb les seves baralles i problemes personals. Un retrat d'aquella mafia italiana emigrada a la ciutat dels gratacels amb certs tocs costumistes.

-"Picnic a Hanging rock" (1975) de Peter Weir: l'etapa d'aquest director a Austàlia va donar bones propostes entre elles la d'aquesta història decimonònica de tres noies i una professora d'un internat que desapareixen en una muntanya. Basat en un fet real i desprès d'una àrdua investigació no es van trobar els cadàvers de les noies. Enigmàtica i profundament misteriosa, amb una pàtina d'edulcorant en moltes escenes, es pot considerar una raresa a tenir en compte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada