Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

diumenge, 10 d’abril del 2011

La llista del Xesco (27è. programa)

Farem cinc cèntims dels clàssics comentats a la "llista" del programa 27 del CsC:


-"Woodstock" (1970) de Michael Wadleigh: ningú podrà oblidar aquella fita musical irrepetible i aquells que visionin aquest excel·lent documental de més de 3 hores duració, tampoc. Una visió sèria de la gent, l'organització del festival i dels músics que van fer possible 3 jornades inoblidables al llarg d'aquell agost de 1969 on la música i la gent es van unir en una mena de catarsi de pau, respecte i vida. Excepcional tornar a recuperar a Joan Baez, Jimi Hendrix o Richie Havens entre de molts altres.


-"Diumenge, maleït diumenge" (1971) dirigida per John Schlesinger i protagonitzada per la camaleònica Glenda Jackson, el gran Peter Finch i el més novell Murray Head. Un jove juga a l'amor a dues bandes amb una dona i un home madur, un noi molt independent que els fa retornar a la seva joventut, dins d'uns paràmetres socials diversos. Obra posterior més fallida a aquell esplèndid "Cowboy de mitjanit", però curiosa de recuperar.

-"Avanti!" (1972) de Billy Wilder: sempre ve de gust gaudir d'un Wilder, amb aquelles comèdies de fina ironia que en aquest cas recau en la "maniera" de viure dels italians. Jack Lemon en un paper de nordamericà ric, i com sempre excel·lent, ha de viatjar a una illa del sud d'Itàlia a buscar les despulles del seu pare mort en unes vacances en les quals mantenia una relació extramatrimonial amb una dona que també mor amb ell en un accident de trànsit. Ell i Juliet Mills, filla de l'amant, iniciaran una relació molt semblant a la dels seus progenitors. Enrenous, situacions surrealistes i molta elegància envolta aquesta cinta d'un dels genis del cinema mundial. Aquí es va traduir com "Què va passar entre el meu pare i la teva mare?".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada