Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimecres, 27 d’abril del 2011

La llista del Xesco (29è. programa)

Seguim immersos en els clàssics dels anys 70 amb tres referents del cinema del moment:

-"Patton" (1970) de Franklin J. Schaffner: Llarga pel·lícula on veiem les gestes del general Patton al llarg de la II Guerra Mundial interpretat per un excepcional George C. Scott. Desprès de les seves campanyes al nord d'Àfrica, l'egocèntric i megalòman militar vol ser un dels protagonistes de la caiguda de Hitler i el seu imperi. En el seu intent passarà per diferents procesos i correctius per culpa de la seva poca diplomàcia. Un retrat directe i sense concessions, amb unes magnífiques escenes bèl·liques i uns secundaris de luxe com Carl Marlden. Un dels millors films de guerra de la història del cinema.





-"Melody" (1971) de Waris Hussein: peculiar cinta feta a l'Anglaterra dels anys 70 on una sèrie de preadolescents marcats per l'ensenyament britànic i les formes de la classe mitja i baixa del moment decideixen tenir més llibertat en concordància als temps que viuen. Melody és la noia que representa aquesta nova joventut que combina una sèrie d'ideals rebels amb elements tan conservadors com el de voler casar-se. La banda sonora està signada pels Bee Gees de la primera etapa amb unes cançons de gran bellesa.



-"French connection" (1972) de William Friedkin: film previ al seu clàssic "L'exorcista", el director ens presenta a Gene Hackman i Roy Schneider com a dos policies lluitadors contra el narcotràfic a Nova York. Fernando Rey és l'encarregat de donar vida al "capo" de la droga a més de ser el seu definitiu salt internacional. Una pel·lícula de persecucions, dinàmica i potser massa sobrevalorada, ja que la temàtica és simple i previsible. Basada en un fet real.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada