Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimarts, 12 d’abril del 2011

La llista del Xesco (28è. programa)

Aquesta setmana, per qüestions logístiques, aquesta llista es veu reduida en dos pel·lícules, però totes dues d'allò més interessants i antagòniques:

-"Torna al meu costat" (1970) de Vincente Minnelli: una deliciosa comèdia musical protagonitzada per Barbra Streisand en el paper d'una noia que pateix "atacs" hipnòtics d'altres vides que porten de cap a l'investigador i psiquiatra interpretat per Yves Montand davant d'un cas únic de reencarnació. Un guió simple però guarnit amb tota l'elegància escènica d'aquest director, les típiques cançons romàntiques i una història d'amor de rerefons impossible. Posem-li un llacet a tot el conjunt i tindrem una agradable cinta per visionar en família.

-"La fugida" (1972) de Sam Peckinpah: una excel·lent "road movie" crua i rebel d'un lladre i assassí interpretat per un fred però interessant Steve McQueen que es dedica a robar bancs i matar a aquells que li molesten en la seva fugida amb mig milió de dòlars. Ali McGraw fa el paper de la seva parella i còmplice creant uns magnífics "Bonnie & Clyde" passats pel tamís directe i cru de Peckinpah. Destacar la peculiar i blanca música amb tocs "western" del gran Quincy Jones. Un film ferm, punyent i de final feliç on no cal ser bó per aconseguir el perdó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada