Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dijous, 16 de setembre del 2010

La llista del Xesco (1er. programa)


Salutacions cordials a tota la família internauta i per extensió, a tots aquells seguidors del setè art. Sóc Xesco Ramos, el de la llista...i a partir de la temporada 2010-2011 us acompanyaré cada setmana fent un petit resum dels clàssics més important de la història del cinema des de 1950 fins a les acaballes del segle passat comentades al programa de ràdio "Cinema sense condicions".

Avui recordarem tres cintes de visió obligatòria:

- "La ciutat davant meu", un film de 1959 i que en anglès rebia el nom de "The young philadelphians". El director Vincent Sherman no va ser gaire conegut per les nostres terres però està considerat un dels grans representants del cinema clàssic nordamericà. El llavors recent descobert Paul Newman és un jove estudiant de dret que per guanyar-se la vida es dedica a la construcció. A partir d'aquí l'alta societat de Filadèlfia es creuarà en la vida d'aquest modest treballador posant a prova la seva ambició. Barbara Rush i Robert Vaughn, en uns deliciosos papers secundaris, donen el contrapunt a Newman en aquesta escalada cap el poder i posterior davallada als inferns amb final feliç.


- "Matrimoni a la italiana" és una excel·lent comèdia romàntica amb dos pessos pesats de l'escena italiana de l'any 1964: Sofia Loren i Marcello Mastroianni. El director Vittorio de Sica ens presenta la relació d'amor-odi entre una prostituta que es converteix en la mantinguda d'un burgès del Nàpols de la II Guerra Mundial en un escenari realista i plè de moments d'humor negre. Imprescindible.

- "La llavor del mal" de 1968, d'un Roman Polanski soberbi en la direcció i una Mia Farrow i el seu "partenaire" John Cassavettes en estat de gràcia. Tothom deuria conèixer l'argument d'aquest clàssic necessari de la nova vinguda de Satàn en forma de nadó. Una pel·lícula que es desenvolupa bàsicament als apartaments del matrimoni i de l'estranya parella de vells que viuen porta per porta i que esdevé un exercici cinematogràfic claustrofòbic i morbòs. Parlant de Polanski i de films esgarrifossos us recomano "Repulsió" de 1964 amb una Catherine Deneuve espectacular en el seu paper.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada