Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimecres, 22 de setembre del 2010

La llista del Xesco (2on. programa)


Una setmana més recordem els tres clàssics del cinema que vàrem tractar al segon programa de "Cinema sense condicions".

- I començarem per una deliciosa comèdia romàntica interpretada per Audrey Hepburn i Peter O'Toole anomenada "Com robar un milió" de 1966 i dirigida pel gran William Wyler. Una història de falsificacions artístiques, de suposats lladres i detectius, sense gaire pretensions però ideal per passar una bona estona amb un clàssic.

- "La nit dels generals" (1967) va ser una altra de les propostes d'Anatole Litvak, conegut per aquella esplèndida "Anastasia" de 1956 amb Ingrid Bergman i Yul Brynner. Aquesta pel·lícula, ambientada en la Europa nazi des de l'ocupació de Varsòvia fins l'atemptat a Hitler conegut com "Operació Valquíria", es centra en l'assassinat d'unes prostitutes al llarg d'aquest periple bèl·lic i les sospites de l'agresor en la imatge d'un dels generals alemanys del moment. De nou, un maniàtic Peter O'Toole i un just Omar Sharif, condueixen el film dins d'una línia elegant i efectista.

- Què hem de dir de "Teorema"?. La controvertida cinta de Pier Paolo Passolini de 1968 va aixecar ampolles entre la crítica i el públic de l'època. Un teòric àngel de la guarda / arcàngel irromp com un "deus ex machina" en una família benestant. A partir d'aquí, els instints sexuals dels components masculins i femenins sorgeixen sense fre i quan aquest marxa, tots cauen en una mena de desídia purificadora. Impossible de descriure aquest film desmaterialitzat sonora i visualment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada