Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimecres, 29 de setembre del 2010

La llista del Xesco (3er. programa)

De nou tornem a ser-hi amb tots vosaltres per recordar-vos de quins clàssics vàrem parlar ahir al programa "Cinema sense condicions":

- "La carrera del segle" (1965) és un film dirigit pel rei de les comèdies d'aquell període Blake Edwards. Tony Curtis (Leslie) i Jack Lemmon (Dr. Fate) són dos bojos de la velocitat i del enginys de principis de segle XX. La competència per ser el millor entre tots dos és ferotge i plantegen una carrera de Nova York a París, passant per Alaska i Rússia. Natalie Wood i Peter Falk seran dos grans secundaris que ajudaran a embolicar més les aventures d'aquesta cursa en la que no deixareu de somriure. Llarga però divertida.

- No podem dir el mateix de "El nadador" (1967) dirigida por Frank Perry i protagonitzada bàsicament per Burt Lancaster. Aquest drama planteja una altra peculiar carrera sentimental d'aquest seductor que, vestit solament amb un banyador, recorre totes les piscines de la seva antiga urbanització on troba amics, enemics, ex-nòvies, etc i on l'acció esdevé cada cop més trista fins a adonar-se de la seva solitud. Si la veiu de ben segur que no l'oblidareu mai.


- Com a contrapunt a aquestes dues pel·lícules, he recuperat un clàssic de la sèrie B amb "Barbarella" (1968) dirigida per Roger Vadim. Mai Jane Fonda ha estat tan guapa i tan lleugera de roba en aquesta aventura psicotrònica seixantera de caire espacial, on la actriu nordamericana ha d'anar a buscar a Duran Duran, que viu en un planeta dirigit per una tirana lesbiana. Vosaltres mateixos. Jo vaig riure moltíssim. Una joia del "kitsch".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada