Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimarts, 26 d’octubre del 2010

La llista del Xesco (6è programa)

Seguim la nostra línia de clàssics dels anys 60 i avui us presentem aquests grans referents del cinema anglès i americà:

-"Plan sinistre" (1964) un film del britànic Bryan Forbes i que no s'ha de confondre amb el "thriller" de John Frankheimer. És la fosca història d'una conservadora familia anglesa interpretats excel·lentment per Sir Richard Attenborough i Kim Stanley. Aquest matrimoni segresta a una nena per suplir la mort del seu fill primer. El film entra en una mena de malson on la bogeria d'ella combinada amb el sentiment de culpa d'ell aboca tot a un final tràgic. Una pel·lícula molt desconeguda però que val la pena recuperar.

- "Un home" (1967) del no sempre encertat Martin Ritt, amb Paul Newman, Friedrich March i Barbara Rush. Un blanc interpretat per Newman, que havia estat recollit pels apatxes, reb una herència que dilapida ràpidament. En la seva fugida en una diligència trobem tota una sèrie de personatges variats d'entre els quals hi ha un lladre que fa desenvolupar el film fins al final. Un western a l'ús, però amb reivindicacions sobre la necessitat de les armes, el paper de la dona i la situació dels indis a les reserves.

-"A quemarropa" (1968) de John Boorman, amb un fantàstic i circunspecte Lee Marvin al costat de la sempre ideal Angie Dickinson. Una cinta potent i agressiva des del principi amb el recurs cinematogràfic de la mort inicial del protagonista per desprès veure que no es així començant una venjança fins a les últimes conseqüències. En aquesta davallada als inferns, Walker assistirà a la mort de la seva dona, mantindrà relacions amb la seva cunyada i colpejarà sense contemplacions a qualsevol que es posi per davant alhora de conseguir els diners que li deuen. Una pel·lícula avantguardista en montatge i trencadora al seu moment. Encara avui en dia sorpren la seva fredor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada