Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dijous, 16 de desembre del 2010

La llista del Xesco (12é. programa)

Musicals, panegírics filosòfics i western d'alt estànding són els temes principals dels films recomanats des d'aquest apartat dedicat als clàssics del CsC.

-"Fins que va arribar la seva hora" (1968) de Sergio Leone, amb uns magnífics Henry Fonda, Claudia Cardinale i Charles Bronson. Superlativa història de l'oest, prefiguradora de "Érase una vez América", on es tracta el tema de l'arribada del ferrocarril al bell mig dels Estats Units. Assassinats, ànsies de poder i referents de duels al més pur estil del "spaghetti western" queden embolcallats magistralment gràcies a una evocadora música d'Ennio Morricone. Una obra mestre sense dubte.

-"Chitty chitty bang bang" (1969) de Ken Hughes amb un divertit inventor d'artilugis Dick van Dyke i la seva simpàtica "partenaire" Sophie Ann Holmes. Al costat dels seus fills, aquest musical pensat per tots els públics conté una música enganxosa i destinada a un públic infantil. Memorable és el número de ball de la fàbrica de caramels i fantàstic i fantasiòs tot el somni del dolent-dolentíssim emperador d'Hongria desitjòs del cotxe que vola o sura a l'aigua inventat pel protagonista. Per passar una bona estona sense pretensions.

-"La meva nit amb Maud" (1970) de Eric Rohmer. Amb Jean Louis Trintignant i Françoise Fabian. Un dels sis "Contes Morals" de la nissaga d'aquest erudit director de cinema francès que en aquest cas barreja, sota una base de comportament catòlic, la doctrina matemàtica i racionalista de Pascal amb una peculiar història d'amor protagonitzada per tots dos actors. La moralitat dubtosa marcarà tota la pel·lícula. Film feixuc però admirable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada