Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimecres, 5 d’octubre del 2011

La llista del Xesco (4rt. programa)

Benvinguts una setmana més a la secció dels clàssics del CsC. Comencem el nostre repàs per:


-"Llicència per matar" (1976) de Clint Eastwood: amb el propi actor-director com a protagonista i el secundari d'or dels anys 70, George Kennedy. Una pel·lícula fluixeta on trobem el "macguffin" en una trama sobre uns microfilms d'una organització que intenta enverinar el món, per fer un exercici literal de muntanyisme i d'escalada. És una excel·lent excusa perquè el director ens ensenyi aquest esport i els seus perills. Interessantíssima pels escaladors, avorrida pel comú dels mortals.


-"Equus" (1977) de Sidney Lumet: espectacular història de comprensió i superació entre un psicòleg infantil (immens Richard Burton) i un noi, amant dels cavalls, que en un cop de bogeria a mutilat a sis equins (Peter Firth). Pacient i doctor s'imbueixen en mons paral·lels per investigar els motius d'aquesta relació amor/odi del jove amb els cavalls reconvertits en motiu d'adoració (el déu Equus) i com sortir d'aquesta mena de calvari que pateixen, el primer per la forta religiositat forjada a casa i el segon per l'anodina vida privada que el fa submergir-se en el món dramàtic i mític de la Grècia antiga. Fabulosa, frapant, moderna.


-"Gaudí" (1988) de Manuel Huerga: una d'aquelles rareses a recuperar en format DVD d'immediat. Huerga, un dels creadors artístics més interessants de les últimes dècades, fa aquest fals documental de 57' amb la intenció de presentar-nos una biografia de Gaudí pensada sobretot pel mercat anglòfil. En aquesta barreja d'imatges reals i simulades, el director juga a fer "fakes" ja que és un film mut, a l'estil dels anys 20, amb reminiscències cinematogràfiques de l'expressionisme i el surrealisme. El genial arquitecte es interpretat pel desaparegut Carles Sabater, més conegut com a cantant del grup Sau. Una petita joia per gaudir i valgui la redundància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada