Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimecres, 26 d’octubre del 2011

La llista del Xesco (7è. programa)

Dos grans clàssics de las segona meitat dels 70 i una TV movie, conformen aquest espai del CsC:

-"Marathon man" (1976) de Joel Schumacher: amb Dustin Hoffman, Laurence Olivier i Roy Scheider. Un estudiant d'història i corredor amateur es veu embolicat en una trama vinculada amb la compravenda de diamants del període nazi, ja que el seu germà fa de correu d'un antic metge d'Auschwitz. Un thriller de gran qualitat, amb escenes bastant copsadores i una direcció excepcional. Per tornar a veure de manera recurrent.

-"El noi de la bombolla de plàstic" de Randal Kleiser, amb un joveníssim John Travolta que gairebé s'estrenava al món del cinema amb aquest telefilm de l'ABC que va saltar als cinemes pel seu gran èxit. Tracta de la síndrome d'immunodeficiència adquirida però en un estat iniciàtic i plantejat en un jove que no pot sortir d'una mena d'habitació asèptica per por de morir al contactar amb els microbis de l'exterior. Kitsch, agradable i sensiblera, és una pel·lícula sense pretensions artístiques, on es busca tot un rerefons de solidaritat i exemple familiar.

-"Els nens del Brasil" de Franklin J. Schaffner: una pel·lícula brillant protagonitzada per un esplèndid Gregory Peck en el paper d'un megalòman metge nazi que vol implantar de nou a la terra un nou Hitler mitjançant la clonació humana. Laurence Olivier fa de "caçanazis" i ell s'encarregarà de tirar per terra els plans de la creació d'un IV Reich. Tota una llicó de bon cinema que enganxa des del primer moment. Inquietants els nens...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada