Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimarts, 11 de gener del 2011

La llista del Xesco (15è. programa)

Ja sabeu que el millor per passar una bona estona és recuperar uns bons clàssics del cinema i gaudir d'una tarda de cinema de qualitat. Aquestes són les nostres tres propostes:

-"Arabesque" (1966) de Stanley Donen: Director provinent del musical americà va intentar entrar en la moda del "thriller" a l'estil Hitchcock però sense aconseguir els resultats del mestre. Desprès d'aquella magnífica "Charada" arribava aquesta teranyina de situacions inversemblants amb una excel·lent i camaleònica Sophia Loren que feia de "partenaire" d'un agradable Gregory Peck. Embolics, sospites i bon "rotllo" són els elements principals d'aquest film.

-"Els productors" (1968) interpretada pel còmic Zero Mostel i un novell Gene Wilder i dirigits per l'oblidat Mel Brooks. Comèdia de situacions i d'excessos on un productor arruïnat pretén fer la pitjor obra de teatre de la història de Broadway per lucrar-se econòmicament. Estarà ajudat per un jove Wilder en el paper d'un contable histriònic que serà el responsable d'aquesta atípica societat destinada a expol·liar a les seves mecenes ancianes. Divertida i esbojarrada, presenta personatges embogits però encantadors i inoblidables. Somriures assegurats.

-"If..." (1969) de Lindsay Anderson: Cineasta de poca volada posterior que amb aquest film va tocar la fibra sensible de l'estricta educació britànica. Ambientada en la II Guerra Mundial, ens presenta com l'autoritarisme militar i educacional imperen en el típic "college" de categoria mitjançant la humiliació, el càstig i el poder del manament. Una facció decideix lluitar contra aquests elements provocant una guerra real. Pel·lícula crua però excepcional amb un rebel Malcolm McDowell que apuntava maneres en els seus futurs papers de personatges al marge de la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada