Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dijous, 22 de setembre del 2011

La llista del Xesco (2on. programa)

Tres grans clàssics del cinema dels 70 ens ocupa en aquesta llista setmanal que ha estat dedicada a:
-"La nit americana" (1973) de François Truffaut: amb el propi director com actor, Jacqueline Bisset i els dos Jean-Pierre: Aumont i Léoud. Un exercici excepcional de metacinema, on el que menys importa és la trama de la pel·lícula que es roda. Travelings, canvis de guions, repetició d'escenes, efectes especials. Tot un compendi de com es roda una pel·lícula on els personatges, portats amb gran categoria pel director, formen part d'aquest collage. Necessària per compendre la història del cinema.

-"Cría cuervos" (1975) de Carlos Saura: amb la nena Ana Torrent, Geraldine Chaplin en un doble paper, Monica Randall i la secundària d'or del cinema espanyol Florinda Chico. L'Espanya de finals del franquisme, una casa d'un militar vidu que té tres filles preadolescents, una tieta que els hi fa de tutora i la serventa que els ensenya la vida mundana. Ana creu que té poders per fer veure els morts i amb la seva mare, morta de càncer, ens fa un passeig per les pors de la infantesa en clara evocació al·legòrica del final del franquisme. Bella, estranya i essencial del cinema espanyol.

-"La trama" (1976) d'Alfred Hitchcock: amb Barbara Harris, Karen Black i Don Seagal. Últim i fallit exercici fílmic del rei del suspens de tots els temps. Una falsa vident pot aconseguir 10.000 dòlars si aconsegueix trobar el fill d'una rica anciana. Ajudat per la seva parell amb ànima de detectiu troben a l'hereu que resulta ser un extorsionador joier i lladre. No veiem enlloc l'empremta Hitchcock i els actors campen per on poden, convertint la pel·lícula en un ridícul thriller de principiant. Prescindible i edulcorada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada