Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dijous, 29 de setembre del 2011

La llista del Xesco (3er. programa)

Recordem tres rareses dels anys anys 70 realment interessants:


-"L'home que va caure a la Terra" (1975) de Nicolas Roeg: amb un jovenet i glamuròs David Bowie que demostrava que podia cantar i actuar la mar de be. En aquesta història "sci-fi", l'artista és un extraterrestre que arriba a la Terra per descobrir les nostres costums amb la intenció de tornar al seu planeta on l'esperen esposa i fills. Per diferents qüestions haurà de patir les maneres terràquies en un exercici peculiar i de culte per banda d'aquest excepcional director a descobrir per les noves generacions. Destaca la llibertat sexual de les seves escenes de llit.


-"Casanova" (1976) de Federico Fellini: amb un superb Donald Sutherland en el paper d'aquest aventurer i amant venecià que en el seu periple per Europa demostrarà el seu potencial amatori a qualsevol dona, sigui per plaer o per conveniència. Excepcional l'imaginari de Fellini on el teatre antic i les maneres mítiques es barregen amb una posada en escena d'excel·lent ambientació.

-"La balada de Bruno Stroszek" (1976) de Wener Herzog: protagonitzada pel propi Bruno Stroszek. Aquest alternatiu director alemany pretén retratar a aquest músic de carrer, petit, brut i bon home, recent sortit de la pressó. Al costat d'un veí paternal i d'una prostituta amiga d'ell marxen als Estats Units a recercar el somni americà. Allà s'adonaran que aquest es fals, en una magnífica segona part on tots tres immigrants germànics entren en un procés de malentesos i d'abandonament amb els americans, on la diferència idiomàtica sí que és un problema. Al final, tot marxa de les mans de Bruno, atracant establiments i suicidant-se en un final patètic i surrealista per l'ambientació i el soroll. Recomanable aquesta pel·lícula menor al costat de "Woyzeck".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada