Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimecres, 23 de novembre del 2011

La llista del Xesco (10è. programa)

Aquesta setmana hem comentat, en aquesta secció del CsC, tres clàssics de, concretament, l'any 1979:

-"Kramer contra Kramer" (1979) de Robert Benton: amb Dustin Hoffman i una joveneta Meryl Streep que apuntava maneres. Un film de divorcis entre un publicista molt ocupat i la seva dona que opta per abandonar el seu fill temporalment en favor de la seva pròpia necessitat de realitzar-se com a persona. El nen, que fa un paper molt encertat, es trobarà al mig d'aquesta disputa judicial dels pares per aconseguir la seva custòdia. Un tema que a l'Espanya del moment va ser prou escandalòs ja que el divorci es va instaurar el 1981. Una pel·lícula clara, directa i molt correcta.

-"Nosferatu, el vampir de la nit" (1979) de Werner Herzog: amb un terrorífic Klaus Kinski en el paper principal, una fràgil Isabelle Adjani i un ferm Bruno Ganz. Un homenatge directe i clar al clàssic de Murnau en algunes escenes, de gran bellesa fotogràfica i la fredor característica d'aquest director. Molt interessant i molt encisadora per la seva honestedat cinematogràfica.

-"El relleu" (1979) de Peter Yates: un film fluix d'aquells de competició esportiva on al final guanya el més desfavorit. Dennis Cristopher i Dennis Quaid, tots dos molt joves, són els destacats "gamberros" d'una colla de quatre nois que no volen treballar ni estudiar. Un d'ells descobreix el ciclisme i el seu amor per Itàlia, creant-se un personatge que li portarà problemes familiars i amorosos. Indiana és el lloc triat i la seva famosa universitat, entraran en competició amb una cursa ciclista on els "picapedrers" (els representants de les famílies humils) guanyaran demostrant el seu esperit de lluita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada