Cinema sense condicions és un programa del grup Panorames de cinema.

dimecres, 23 de març del 2011

La llista del Xesco (25è. programa)

Desprès d'una merescuda setmana de descans, tornem amb la llista dels clàssics de la que hem parlat aquesta setmana al CsC:

-"Fat city" (1972) de John Houston amb Stacey Keach i un joveníssim Jeff Bridges. Pel·lícula decadent que tracta el tema de la boxa en una ciutat del "midwest" americà on els perdedors davant de la vida són esl protagonistes. Alcohol, maltractaments, derrotes pugilístiques i una ambientació austera i pobre, són els condiments d'aquest "Houston" de la seva etapa final, imprescindible i interessant.

-"Zardoz" (1974) de John Boorman amb Sean Connery i el seu tapall envoltada per un cor de peculiars personatges. Considerada una de les pel·lícules de culte del "sci-fi" dels anys 70, ha envellit malament. No és una qüestió d'efectes especials, sinó de continguts. La lluita provocada per un déu artificial que controla als "brutals" i als "immortals" acaba sent ridícula. -


-"Deu negrets" (1975) de Peter Collinson amb Oliver Reed, Yves Montand, Stephanie Audran, Richard Attenborough i Teresa Gimpera. Adaptació setantera del clàssic d'Agatha Christie amb un planter de luxe però amb un direcció molt precària d'evocació dels telefims de diumenge tarda. Ambientada a Iran és la única llicència d'una cinta que segueix fil parranda la novel·la de l'escriptora anglesa. Per passar una bona estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada